0416-120 00 mån-fre 0730-1600
Hem » Mjölk- & juverhygien » Mjölkutrustning » Gårdsmejeri » Pastör Milky FJ 50 PF 400V

Pastör Milky FJ 50 PF 400V

87 522,50 SEK
Artnr: 61052

Användningsområde
Pastör, ost- och yoghurtkittel

Varumärke                    Milky
---------------------------------------------------------------------------
Typ                                 Milky FJ 50 PF
---------------------------------------------------------------------------

Spänning                      400V
---------------------------------------------------------------------------

Max/mini kapacitet    50l/45l


Beskrivning

Pastör som är lämpad för att tillverka bla. ost och yoghurt - enkelt och lättsamt. Med den nya och unika LE-effekten kombinerar den nya generationen av våra multikittlar ett kostnadsbesparande och ekonomiskt system med många andra fördelar för användaren. Den här multifunktionella vattenkokaren är inte bara lämplig för alla typer av mjölkbehandling, t.ex. pastörisering, osttillverkning eller yoghurttillverkning, utan även för uppvärmning av kalvmjölk, pastörisering av frukt eller fruktjuicer, återlikvifiering av honung, tillverkning av honungsvax och mycket mer.

De speciella egenskaperna hos denna treväggiga pastören i rostfritt stål (bordsmodell) för en fyllnadskapacitet på 50 liter (rekommenderad max. fyllnadskapacitet: 45 liter och rekommenderad min. fyllnadskapacitet: 25 liter) ligger i dess speciella konstruktion. Den yttre delen är tillverkad i ett stycke för att undvika problem som orsakas av svetsade sömmar. Med en väggtjocklek på 2,5 mm garanterar isolerkammaren de bästa isolervärdena och förhindrar tack vare det höga isolerskyddet att ytterväggen värms upp och de därmed sammanhängande energiförlusterna. Den unikt tunna väggen (tjocklek 1,2 mm) mellan den andra och tredje kammaren möjliggör en extremt bra värmeöverföring av temperaturen i värmevattnet till mediet och sparar därmed energi och uppvärmningskostnader (LE-effekt). Därför behövs endast cirka 20 liter vatten för optimal uppvärmning.
Den speciella elektroniska värmekontrollen säkerställer att temperaturen på uppvärmningsvattnet alltid är högst 15 °C högre än medeltemperaturen. Avvikelsen mellan display- och medeltemperaturen är därför högst plus/minus 1 °C och sparar därmed enorma energi- och uppvärmningskostnader (LE-effekt).

Med det lättanvända tangentbordet kan du ange upp till 4 olika program i den elektroniska styrningen. Med temperaturinställningen kan du ställa in upp till 4 temperaturer från 5 °C till 94 °C, upp till 4 cykeltider kan programmeras upp till 999 minuter. Flera på varandra följande produktionsprocesser kan också förprogrammeras och automatiseras så att ingen närvaro krävs. Manuellt ingripande (t.ex. för att förkorta en cykeltid) är möjligt när som helst. Pannan värms upp tills temperaturkontrollen når den önskade temperaturen, som sedan bibehålls till slutet av cykeltiden. I slutet av processen sker en automatisk avstängning. Med hjälp av automatisk kylning genom vattenutbyte kyls mediet till önskad temperatur och nästa förprogrammerade bearbetningssteg startar automatiskt. Den automatiska omröraren för blandaren arbetar med ca 100 varv per minut för att säkerställa en jämn uppvärmning av mediet och kan slås på eller av när som helst. Efter avslutad produktionsprocess släpps den flytande produkten ut via ett stort DN 50-utlopp.
Den här pastören i bordsmodellen med flera användningsområden kan göra nästan allt, och det till ett mycket bra pris/prestandaförhållande!

 • 50-liters kittel med tre väggar
 • Pastörisering, osttillverkning, yoghurttillverkning
 • Underramen är 319 mm hög för bättre hantering
 • Underställ med eller utan hjul
 • Panna, utlopp och bas av rostfritt stål
 • Extremt bra värmeöverföring från uppvärmningsvatten till medium
 • Enkel drift via kontrollpanelen eller MILKY APP
 • Inställning av 4 cykler (temperatur och tid)
 • 4 programsäkringar på styrenheten
 • Automatisk kylning
 • Automatisk omrörare i rostfritt stål
 • Nödstoppsbrytare
 • Överensstämmer med alla hygieniska standarder (HACCP).
 • Dessutom ingår följande:
 • Robusta fötter 319 mm höga
 • Hastighetsreglering för mixermotorn (rekommenderas för ostbearbetning)

 

Läs mer
Dokument (1)
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag