0416-120 00 mån-fre 0730-1600
Hem » Stalltillbehör » Stallmattor

Några varor från Stallmattor

I den krävande världen av lantbruk, särskilt inom mjölk- och köttdjursproduktion, är det avgörande att skapa en miljö som är både bekväm och säker för våra djur. Stallmattor är en oumbärlig komponent i moderna lantbruksanläggningar och erbjuder en mängd fördelar. Stallmattor är specialutformade för att uppfylla de specifika behoven hos våra olika nötkreatur såsom kor, kalvar och ungdjur och används inom olika områden inom lantbruket:

Liggytor: Liggytor är de områden där dina djur spenderar större delen av sin tid vilar och ligger ned. Stallmattor ger en mjuk och behaglig yta som minskar risken för trycksår och skador. Djuren kan vila med hög komfort och i lugn o ro idissla för att producera högkvalitativ mjölk eller kött.

Uppbundna stall: Uppbundna stall är platser där kor och nötkreatur är bundna eller fästa. För att undvika halka och skador är det viktigt att ha en halksäker yta, och stallmattor erbjuder just detta. De ger också isolering som hjälper till att hålla djuren varma och bekväma.

Spaltytor: Spaltytor är områden där djuren går och står. Dessa ytor måste vara lätta att rengöra för att upprätthålla hygien. Stallmattor är lätta att hålla rena och minskar behovet av frekvent skrapning och sopning.

Gång- och mjölkytor: Kor och nötkreatur måste gå till mjölkningsområdet, foderbordet och andra områden i stallanläggningen. Här är stallmattor ett utmärkt val eftersom de ger både komfort och säkerhet under gång och arbete. De minimerar risken för halka, särskilt modellerna med ingjutet slipmedel för att hålla tillbaks klövtillväxt. Allt för att efterlikna den naturliga miljön utomhus.

Stallmattor och dess fördelar

Stallmattor är essentiella komponenter inom modern lantbruksverksamhet. Dessa specialdesignade mattor är tillverkade av slitstarka material och har utformats för att förbättra livskvaliteten för dina djur samtidigt som de underlättar skötseln av din anläggning. Stallmattor ger en bekväm och säker yta för kor och övriga nötkreatur att stå på, ligga på eller gå över. De är utformade för att minska risken för skador, inklusive trycksår, hälta och fläkskador, vilket är avgörande för djurens välbefinnande och produktivitet. Dessa mattor erbjuder också isolering, vilket hjälper till att reglera temperatur och komfort i stallen, särskilt under väldigt kalla väderförhållanden.

En annan fördel med stallmattor är deras enkelhet när det kommer till rengöring och underhåll. De minimerar behovet av att frekvent skrapa och sopa, vilket sparar tid och arbete för lantbrukaren. Denna praktiska funktion bidrar även till att skapa en renare och mer hygienisk miljö för djuren, vilket i sin tur främjar bättre hälsa och produktivitet.

Välj rätt stallmatta

Valet av stallmatta är en viktig beslutspunkt för lantbrukare som sysslar med mjölk- och nötkreatursproduktion. När du överväger vilken typ av stallmatta som är bäst för din anläggning och dina djurs behov finns det flera faktorer att tänka på. Material och hållbarhet är grundläggande aspekter att beakta. Högkvalitativa och hållbara material är avgörande, eftersom stallmattor måste kunna klara det hårda slitage som är vanligt inom lantbruket. Detta säkerställer att din investering varar över tid.

Djurens komfort och säkerhet är en central faktor. Det är viktigt att välja stallmattor som erbjuder en mjuk och halksäker yta. Detta minskar risken för skador och främjar en hälsosam och bekväm miljö för dina kor och nötkreatur. Rengöring och underhåll är också en viktig övervägning. Ju enklare det är att hålla stallmattorna rena, desto mindre tid och arbete krävs. Vissa stallmattor är konstruerade för att vara självrengörande, vilket kan vara mycket praktiskt.

Isolering och temperaturkontroll är särskilt viktigt om du befinner dig i ett område med kalla temperaturer. Dina stallmattor bör kunna isolera väl för att hålla djuren bekväma oavsett väderförhållandena. Installation och anpassning är också centrala faktorer. Stallmattorna måste passa perfekt och vara lätta att installera i din befintliga anläggning. Detta minimerar besväret och tidsåtgången. Ljud och buller kan påverka djurens stressnivå och produktivitet. I vissa fall kan du överväga att installera stallmattor för att minska ljud och vibrationer

Läs mer
Totalt 62 poster
Sida 1 av 3
1 2 3
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag