0416-120 00 mån-fre 0730-1600

Spenspray

Inom modern mjölk- och nötköttsproduktion är djurhälsa av yttersta vikt. En aspekt av denna omsorg är skötseln av kornas spenar, vilket spelar en avgörande roll för både djurens välmående och mjölkens kvalitet. Spenspray är ett verktyg som blivit alltmer populärt bland lantbrukare som ett effektivt sätt att underhålla och skydda kornas spenar. Spenspray används främst för att förebygga infektioner i spenarna, såsom mastit, vilket är en av de vanligaste och mest kostsamma sjukdomarna inom mjölkproduktionen. Genom att regelbundet applicera spenspray efter varje mjölkning skapas en skyddande barriär som minskar risken för bakteriell invasion. Denna preventiva åtgärd bidrar inte bara till att hålla djuren friska och förebygga smärta och obehag; den säkerställer också en konstant hög mjölkkvalitet och minimerar risken för förlorad produktion.

Fördelar med spenspray

Ett annat viktigt inslag i användningen av spenspray är dess roll i att upprätthålla god spenhygien. Produkterna är utformade för att vara skonsamma mot djurens hud samtidigt som de effektivt rengör och desinficerar området kring spenarna. Detta är särskilt viktigt i moderna mjölkproduktionssystem där mjölkrobotar och andra automatiserade system används. Dessa system kräver att spenarna är rena och fria från skador för att fungera korrekt, och spenspray erbjuder en enkel och effektiv lösning på detta behov.

Dessutom bidrar användningen av spenspray till att främja en sund hudmiljö. Många produkter innehåller ingredienser som främjar hudens hälsa, hjälper till att återfukta och skydda spenarna mot extremt väder och miljöförhållanden. Detta är särskilt relevant i länder med varierande klimatförhållanden, där korna kan utsättas för allt från stark sol till kalla och fuktiga förhållanden. En sund hud är mer motståndskraftig mot infektioner och andra hudproblem, vilket ytterligare bidrar till djurens övergripande välmående.

En annan fördel med spenspray är dess bidrag till arbetsmiljön för lantbrukaren. Genom att använda spenspray minskas tiden som krävs för manuell rengöring och desinficering, vilket frigör värdefull tid för andra uppgifter på gården. Dessutom, genom att förebygga sjukdomar och främja djurhälsa, minskar även den tid och de resurser som måste ägnas åt att hantera sjuka djur.

Köp spenspray hos oss online

Valet av spenspray bör baseras på en rad faktorer, inklusive typ av mjölkningssystem, djurens hudkondition och de specifika miljöförhållanden som råder på gården. Marknaden erbjuder en rad olika produkter, från jodkoncentrat och kamferliniment till multifunktionella sprayer som är anpassade för robotmjölkning. Vissa produkter innehåller också specifika skydds- och vårdande ingredienser, såsom Aloe Vera eller andra naturliga oljor, för att ytterligare främja hudens hälsa och elasticitet. Hos oss på Gårdsservice hittar ni ett brett och välsorterat sortiment av spenspray. Vi erbjuder bland annat spenspray från varumärken så som Kersia och från vårt eget varumärke Gårdsservice.

Läs mer
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag