0416-120 00 mån-fre 0730-1600

Juvertest

Ett juvertest, eller mjölkkontroll, är en viktig del av djurhälsan för mjölkproducerande kor. Syftet med testet är att upptäcka eventuella infektioner i juvret, vilket kan orsaka en minskning i mjölkproduktionen och påverka kornas hälsa. Det finns flera olika metoder för att genomföra ett juvertest, men en vanlig metod är att använda en CMT-testplatta tillsammans med en CMT-vätska. CMT är en vätska som innehåller näringsämnen som bakterier kan växa på.

Ett juvertest kan vara viktigt att genomföra på sina kor regelbundet för att upptäcka och behandla eventuella infektioner i juvret i ett tidigt skede. En vanlig orsak till juverinfektioner är när bakterier tar sig in i spenkanalen, vilket kan ske genom smutsiga händer eller mjölkutrustning. Om en ko har en juverinfektion kan detta påverka hennes mjölkproduktion och kvalitet negativt, samt göra henne sjuk och påverka hennes allmänna hälsa.

En annan anledning till att genomföra juvertester är för att upptäcka om det finns några problem med mjölkkvaliteten, till exempel om det finns för höga halter av bakterier eller andra föroreningar i mjölken. Detta kan vara särskilt viktigt för mjölkproducenter som säljer sin mjölk direkt till konsumenter eller som använder sin mjölk till att producera ost eller andra mejeriprodukter.
I allmänhet är juvertester en viktig del av djurhälsan för mjölkproducerande kor och kan hjälpa till att upptäcka och behandla eventuella hälsoproblem i ett tidigt skede. Det är viktigt att utföra juvertester regelbundet för att säkerställa att korna är friska och producerar högkvalitativ mjölk.

Läs mer
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag