0416-120 00 mån-fre 0730-1600
Hem » Tillbehör för djurhållning » Får » Nappflaska & sond

Nappflaska & sond

En nappflaska och en sond är två olika metoder för att ge näring till lammen. Nappflaskan används för att ge lammet mjölk eller annan näring medan en sond används för att ge lammet näring direkt i magen. Nappflaskan är en vanlig metod för att ge lammet mjölk eller annan näring under de första veckorna av livet. Det är viktigt att se till att lammet får tillräckligt med näring under denna tid för att säkerställa att det växer och utvecklas ordentligt. Nappflaskan kan användas för att ge lammet mjölk från en annan tacka eller en konstgjord mjölkblandning. Det är viktigt att se till att lammet får rätt mängd mjölk och att flaskan rengörs och desinficeras efter varje användning för att förhindra smittspridning. Vi på Gårdservice erbjuder nappflaskor och sondar av hög kvalité så att du som uppfödare kan känna dig säker med att du investerar i högkvalitativa produkter för dig och dina lamm. I vårt sortiment hittar ni bland annat våra populära reservnappar som kommer väl till hands när dessa behövs bytas ut, vilket gör det smidigt och enkelt för dig som fåruppfödare att alltid ha nappar nära till hands.

Köp Nappflaska och sond för lamm

En sond är en annan metod för att ge lammet näring. Det innebär att man ger lammet näring direkt i magen genom en tunn plastslang. Sonden används vanligtvis när lammet inte kan äta eller dricka på egen hand, till exempel om det har svårigheter att suga eller svälja. Detta kan vara fallet om lammet är sjukt eller har någon form av problem sen födelsen. Det är viktigt att se till att sonden är rätt placerad och att lammet får rätt mängd näring för att undvika komplikationer.

Viktigt att notera är att det är viktigt att endast ge lammen sondmatning eller nappflaskor under överinseende av en veterinär eller en erfaren uppfödare, då det kan vara svårt att säkerställa att lammet får tillräckligt med näring och det kan vara svårt att avgöra om lammet har några komplikationer.

Varför måste man nappa och mata lamm?

Man behöver nappa och mata lamm eftersom de är beroende av sin mamma för mat och värme under de första veckorna i livet. Om lammet inte får tillräckligt med mat och värme kan det leda till hälsoproblem eller till och med döden. Anledningen till att man kanske behöver nappa och mata lamm är om tackan inte kan producera tillräckligt med mjölk, om lammet är för svagt för att kunna dia eller om tackan dött vid födseln. Det kan också vara så att tackan har avvisat lammet av olika anledningar, till exempel om lammet är sjukt eller om tackan inte accepterar lammet av någon annan anledning. I sådana situationer är det viktigt att se till att lammet får tillräckligt med mat och vård för att överleva och växa upp till en stark och frisk tacka eller bagge.

Läs mer
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag