0416-120 00 mån-fre 0730-1600

Lamning

Lamning är en viktig händelse för fåren och det är avgörande att ha rätt utrustning tillgänglig för att säkerställa en framgångsrik lamning. Det är nödvändigt att se till att lammen får tillräckligt med mjölk från sin mamma, som är deras huvudsakliga näringskälla under de första veckorna. Det är också viktigt att fåren hålls varma och torra och att de har tillgång till ett bra utfodrings- och drickställe. Om det finns tecken på sjukdom eller avvikelse bör en veterinär kontaktas omedelbart. Hos oss på Gårdservice hittar du produkter inför lamning av högsta kalité och vi erbjuder många års kunskap inom lantbruk.

Användbara produkter för lamningen

För att säkerställa en lyckad lamning är det viktigt att ha rätt utrustning tillgänglig. En värmelampa eller värmedyna är en av de viktigaste produkterna att ha till hands, eftersom lammen är särskilt känsliga för kyla under de första veckorna efter födseln. Dessa produkter ger den värme som lammen behöver för att hålla sin kroppstemperatur stabil, vilket är avgörande för att undvika hypothermi och andra hälsoproblem.

Kolostrum är den första mjölken från mamman och är en viktig näringskälla för lammen under de första veckorna efter födseln. Kolostrum innehåller höga halter av viktiga näringsämnen som protein, fett, immunoglobuliner och vitaminer, och det är viktigt att tillhandahålla det till lammen så snart som möjligt efter födseln.

Ett drickställe bör också vara tillgängligt för att ge lammen tillgång till vatten. Det är viktigt att se till att lammen alltid har tillgång till rent och friskt vatten eftersom det är en nödvändig förutsättning för deras överlevnad och hälsa.

Vacciner och mediciner är också viktiga för att skydda fåren mot sjukdomar. Det är viktigt att administrera rätt vacciner och mediciner på rätt tid för att undvika smittspridning och säkerställa att fåren håller sig friska.

En våg är en annan viktig produkt, eftersom det gör det möjligt att väga fåren och följa deras tillväxt. Det hjälper också till att identifiera eventuella problem med lammens hälsa och utveckling tidigt.

Läs mer
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag