0416-120 00 mån-fre 0730-1600

Alkaliskt diskmedel klor

I mjölkproduktionens krävande värld, där kvalitet och hygien står i centrum, är valet av rengöringsmedel avgörande. För mjölkbönder, som ansvarar för att deras mjölkanläggning och utrustning hålls i toppskick, är ett alkaliskt diskmedel med klor inte bara ett val – det är en nödvändighet.

Varför välja Alkaliskt Diskmedel med klor?

Alkaliska diskmedel med klor erbjuder en överlägsen rengöringsförmåga, speciellt när det gäller att hantera organiskt material så som de protein- och fettrika resterna som ofta återfinns i mjölkanläggning och på annan mjölkhanteringsutrustning. Detta diskmedel är särskilt framtaget för att bryta ner dessa rester effektivt, vilket garanterar att all utrustning hålls hygienisk och säker för fortsatt användning. Bäst resultat fås genom att växelvis använda detta medel med ett syrabaserat diskmedel.

Fördelar

Effektiv rengöring: Genom sin unika sammansättning löser det alkaliska diskmedlet med klor upp fett och proteinrester mer effektivt än traditionella rengöringsmedel.

Tidsbesparande: Snabb och effektiv rengöring innebär mindre tid som spenderas på underhåll och mer tid för andra viktiga uppgifter inom lantbruket.

Hygieniskt och säkert: Regelbunden användning försäkrar att mjölkanläggningarna håller högsta möjliga hygienstandard, vilket är avgörande för både produktkvalitet och djurhälsa.

Kostnadseffektivitet: Med sin höga effektivitet minskar behovet av överdosering för att säkerställa rengöringen, vilket i sin tur sänker de långsiktiga driftskostnaderna.

Användning i praktiken

Användningen av ett alkaliskt diskmedel med klor inom mjölkproduktion kräver noggrannhet och kunskap. Det är viktigt att följa anvisningarna noggrant för att säkerställa att all utrustning inte bara blir ren utan också att inga rester av rengöringsmedlet finns kvar som kan påverka mjölkens kvalitet.

Steg för rengöring

Förberedelse: Töm utrustningen på all mjölk och skölj med ljummet vatten för att avlägsna mjölkrester.

Applicering: Blanda diskmedlet med vatten enligt doseringsinstruktionerna och tillsätt lösningen till diskanläggningen och/eller den manuella diskningen av viss utrustning.

Sköljning: Efter rengöring, skölj rikligt med rent ljummet vatten för att säkerställa att alla rester av diskmedlet avlägsnas.

För mjölkbönder är det essentiellt att upprätthålla strikta rengöringsrutiner. Detta inte bara för att säkerställa produktens kvalitet utan även för att följa de strikta hygienkrav som ställs inom livsmedelsindustrin. Genom att använda ett alkaliskt diskmedel med klor kan man känna sig trygg med att ens utrustning är ordentligt rengjord, vilket minimerar risken för bakterietillväxt och säkrar en högkvalitativ produkt.

Läs mer
Filter Laddar...
Funktion:  
Gårdsservice VAT Popup Image
Välkommen till butiken
Vänligen välj om du vill handla som privatperson eller företag
Privat Företag